Ja si e keni shkrirë dhe si nuk është dashur ta shkrini mishin e ngrirë,para se ta përdorni

Mishin për ta ruajtur për një kohë më të gjatë duhet me e ngri.Por pastaj kur u duhet njerëzve ta konsumojnë u duhet edhe ta shkrijnë më pastaj.Dhe për ta bërë një gjë të tillë ata shpesh e nxjerrin nga frizi dhe e vendosin në frigorifer në mbrëmje që deri të nesërmen të zbutet.

por sipas expertes Norvegjeze Ekstad,kjo teknikë e shkrirjes të mishit është totalisht e gabuar.Ajo thotë se mënyra më e mirë për ta shkrirë ushqimin është uji.

defrost-ground-beef-step-8
“Ushqimi vendoset në një mbështjellës ose enë plastike dhe ajo shpejtë do të ngrohet për shkak të ujit të ftohtë nga qeshmja”,ka thënë ajo.
Përdorimi i mikrovelës nuk preferohet asesei sepse mund ta dëmtoj mishin përderisa ngrohet.
“Shkrirja e ushqimit përmes ujit është diçka për të cilën kohë të gjatë e dinë në rrethin shkencor,por shumica e njerëzve nuk e dinë këtë”.
Është e saktë se ushqimi duhet ruajtur në frigorifer,nëse është e shkrirë,por kur ju dëshironi që ushqimin e ngrirë ta konsumoni menjëherë,thjeshtë shkrijeni atë në ujë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close