Mësone pse ju duhet ta ngrini limonin

Një studim i ri ka treguar se limonoidët, komponimet natyrore të pranishme në limon dhe fruta të tjera agrume, ndalojnë zhvillimin e qelizave të kancerit të gjirit. A e dinit se limonin duhet ta përdorni të tërin? Asgjë nga ai nuk duhet të hedhini! Dhe jo vetëm për arsye shëndetësore, por edhe për shkak të shijes së pabesueshme! Nuk është shaka!

limun

Thjeshtë,merrni një limon organike, lajeni mirë dhe vëjeni atë në frigorifer. Pasi të keni ngrirë mirë limonin, ju duhet ta imtësoni atë. Pastaj hedhë mbi sallatë, akullore, supë, drithëra, makarona, apo ndonjë gjë tjetër. Çfarë ju do të përjetoni është një shije krejt të re, në të cilën shqisat e tuaja do të kënaqen, shkruan realfarmacy.com.

Lëvorja e limonit përmbanë 5 deri 10 herë më shumë vitamina se sa vetë lëngu i tij.Kjo ndihmon edhe në çlirimin e trupit nga toksinat.Limoni ka efekt antimicrobial kundër infeksioneve bakteriale dhe këpurdhave.Është efikas edhe kundër parazitëve të brendshëm dhe krimbav.Regulon qarkullimin e gjakut,vepron si antidepresiv,dhe është i shkëlqyer në luften kunder stresit dhe çrregullimeve nervore.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close