Astronomët kanë filluar ti vëjnë rrethin misterit të Yllit me “Megastrukturë aliene”

Pas zbulimit të një anomalie rreth një ylli të largët të quajtur KIC 8462852,ku drita e këtij ylli herë ndriqonte e herë zbehej,astronomët filluan të hamendeshin se çfare mund të ishte ajo që e shkakton këtë,e teoritë shkuan deri atje sa edhe një mega strukturë aliene nuk përjashtohej.Por tani astronomët kanë dalë me një tezë të re e cila thonë ata mund të jetë spjegimi për këtë fenomen.

mega-structure

Kjo “megastructure e huaj “misterioze yjore është ende një mister, por shpjegimi më i mundshëm duket të jetë shtresa të dendura të gazit ndëryjor ose pluhur që vetëm sapo ka ndodhur të kalojë në frontin e yllit.

Ky është rezultati i analizave të kryera nga astronomët të cilët të parët e kanë ngritur idenë e një projekti ndërtimit alien një vit më parë.

Në revistën Astrophysical Journal Letters, Jason Wright dhe një bashkë-autor, Steinn Sigurdsson, shkuan në përmes një game të gjerë të hipotezave për sjelljen e një ylli të quajtur QIK 8462852, i njohur gjithashtu si Ylli Boyajian apo Ylli lara-lara.

Nuk është injoruar as hipoteza për megastrukturë aliene.

Misteri ka të bëjë me një model të çuditshme të errësimit të çrregullt dhe ndriçimit që është vërejtur nga Kepler teleskopi hapësinor i NASA-s. Ky model është vërejtur shtatorin e kaluar në një studim me astronomin nga Yale Tabetha Boyajian si autor kryesor.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close