Po pëllumbat,mund të lexojnë?

Ka edhe nga ato që nuk i takojnë primatve dhe mund ti dallojnë fjalët.Ca nga to.E kanë vërtetuar shkencëtarët se këto janë shpendë.Janë pëllumba!

14593384964768

Akademia Nacionale e shkencave në Washington ka zgjedhur katër nga më të mençurit,nga ata pëllumba që kanë mundur ti gjejnë dhe u kanë treguar atyre 8 000 kombinime fjalësh dhe kombinime që nuk paraqesin fjalët.
Zogjëve më pastaj u është lënë të çokatin me sqepin e tyre në përgjigjen e saktë.Në fakt nëse lajmrohet fjala e vërtetë,duhet të çokasin mbi të,e nëse shfaqet ndonjë e shkruar pa lidhje,duht që ato të çokasin simbolin e yllit.

Deri në fund të eksperimentit,këto subjekte me pupla kanë ndërtuar fjalor në mes 26 dhe 60 fjalësh.Shkencëtarët më pastaj këto kanë krahasuar përparimin e pëllumbave,pavianëve dhe njerëzve dhe kanë zbuluar se aftësia e tyre për të dalluar anagramet është shumë më e mirë se e pavianëve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close