Si u injorua delegacioni kosovar në krye me Skender Hysenin në Konferencën për migrantë nga ana e nikoqirit,Sllovakisë

Slovakia e çuditshme në sjelljet e saja zyrtare ndaj shtetit të Kosovës vazhdon me të vjetren dhe nuk don t’ia dijë për shtetësinë e saj dhe e injoron ma keq ndoshta se edhe vet Serbia!

Në një konferencë për migrantë të procesit të >Pragës që do mabahet sot e marte ka ardhur deri te një incident sepse nikoqiri i konferencës Sllovakia ka injoruar kërkesën e delegacionit të Kosovës në krye me ministrin e punëve të brendëshme Hyseni,që edhe Kosova të jetë e përfaqësuar sipas marrëveshjes së Brukselit,dhe jo të paraqitet sipas rezolutës”1244″ (edhe kjo nuk i është pranuar e lëre më si shtet me të drejta të plota),pas së cilës konferencën e ka lëshuar ministri Hyseni.

confer

“Kur të kihet parasyshë se bëhet fjalë për konferencë ndërkombëtare dhe jo për iniciativë rajonale nuk mund të pranohet kërkesa e delegacionit të Kosovës”,janë arsyetuar nikoqirët Slovak.Duke mos i kushtuar aspak vëmendje shkuarjes së delegacionit kosovar,nikoqiri ka vazhduar mbledhjen.

Dhe duke shikuar nga kjo perspektivë bëhet e qartë se sa jo vetëm e pa vlerë ishte marrëveshja e Brukselit,por tani na paraqitet edhe si penguese dhe e dëmshme.

 

proinformacion.com

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close