Sorosi do të investojë 500 milion dollarë për biznesin e refujgjatëve

Spekulnti i berzave dhe miliarderi i njohur George Soros do ti investoj gjysmë milirdë dollarë në kompani të afirmuara,në iniciativa me ndikim shoqëror,në ndërmarrje start-UP,dhe në bisnese të refugjatëve dhe të migrantëve.

www_soros_org.jpg

Soros i cili është edhe kryetar i institutit për shoqëri të hapur,ka thënë se shpreson se me veprimin e tij do ti inspirojë edhe të tjerë investorë për ta mbështetur të njëjtin mision.

“Misioni ynë dhe qëllimi ynë është që sektorin privat ta shfrytëzojmë për të mirën publike.Këto investime kanë për qëllim të jenë të suksesëshme.Por fokusi ynë primar është të krijojmë shërbime të cilat vërtetë u shërbejnë bashkësive të migrantëv dhe kryefamiljarëve të tyre”,ka thënë ai.
Komesari i lartë i OKB Felipo Grandi ka deklaruar se investimet do ti ndihmojnë refugjatëve për të arritur vetëbesimin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close