Washington Post :Në Beograd 109 organizata të cilat punojnë në promovimin e politikave pro-ruse në ballkan

Washington Post shkruan se kampanja e shërbimeve sekrete të cilën Rusia e zbaton në ttë vitet e fundit në Ballkan,që nga shpallja e pavarësisë së kKosovës,është pjesë e strategjisë së krijimit të idesë në ato vende për Rusinë si një fuqi e madhe dhe si një aleat i fortë,duke mos investuar shumë,por minimalisht në ato vende.
Duke shtuar se retorika mediale Ruse në Ballkan e aq më shumë në Beograd ku egzistojë 109 organizata të cilat punojnë në promovimin e mardhënieve ruso-serbe.

putin

Megjithate ajo çka Rusia bënë është të paraqitet si vlla i madh i Serbisë dhe ta shesë përralën se kinse ajo i rrespekton qeveritë e Serbisë,kosovës,Maqedonisë,dhe Republika Serbska,dhe kinse i sheh si të barabarta.
Në ndërkohë,shkruan më tutje,gjithnjë e më shumë Serbë deklarojnë se si më me dëshirë do ti bashkoheshin një lidhjeje me Rusinë se sa me BE-në edhe pse ajo ofron alternativë koherente.

Rusia po bënë edhe një gjë tjetër,kjo që ti bëjë vendet e Ballkanit të rinë larg nga NATO dhe ti bëjë ato që të kenë mardhënie më të afërta me ushtrinë e saj,e këto kampanja anti-Nato mund të kenë pasoja negative për misionet paqësore në Ballkanin Perëndimor.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close