Rritet çmimi i naftes në tregjet botërore

Janë rritur çmimet e naftes për dy përqind në tregjet botërore,pas rënies së tretë të njëpasnjëshme të rezervave të naftes së papërpunuar në SHBA.

Çmimet e naftes janë rritur edhe për shkak të grevës në Norvegji i cili kërcënon ta zvogëloj prodhimin e naftes në Detin verior.

cmimi-naftes
agjensia amerikane për energjetikë ka njoftuar se javën e kaluar rezervat e naftes së papërpunuar janë zvogluar për 6,2 milionë barela.Përderisa ishte parashikuar rënie prej 3,4 milion barela.

Në Londer çmimi i naftes së papërpunuar “brent” nga deti i Veriut është rritur për një dolar ose 2,2 përqind dhe tani ka vlerën 46,88 dolarë për barelë.
Në New York,çmimi i naftes së papërpunuar më i lartë për 1,20 dolarë ose 2,7 përqind dhe tani është 45,24 dolarë për barel.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close