Këta janë emërat më të përdorur në Shqipëri

Ti vendosësh fëmijës një emër shqiptar tashmë ka dalë nga moda. Prindërit gjithnjë e më shumë parapëlqejnë emrat e huaj e duket se pak rëndësi po u kushtojnë emrave më kuptim.

Statistikat e fundit nga Instituti i Statistikave bërë për emrat e fëmijëve, tregon se Amelia dhe Noel janë emrat më të përdorur në Shqipëri.
Noel do të thotë “krishtlindje” dhe shumë kohë më parë ky emër u vendosej fëmijëve që lindin në periudhën e fundvitit.
INSTAT në vëzhgimin e bërë ka publikuar edhe hartën e shpërndarjes së dy emrave tashme popullor në Shqipëri.

harta2

harta1

 

living.al

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close