Kanadezet gjejne Ari dhe Argjend ne Slivovë-të Prishtinës

Avrupa Minerals Ltd (CVE: AVU) ka raportuar disa rezultate inkurajuese nga programi infill që është duke u kryer në Projektin e Gold -Slivovë në Kosovë.
Gjithsej 15 gropa janë shpuar. gjetjet më të mira përfshijnë 15 metra në 5.98 gram për ton ari dhe 16.89 gram argjendi.

600z371_gold_nuggets_sized_57b30e02bab81

Pasi që përqendrimi i arit varion nga 0.52 gram për ton për 2,76 gram.
Gradat e argjendit ishin diku nga 11.34 gram në mbi 18 gram, gjetjet variuan nga 9.2 metra deri në 45 metra.
Mineralizimi u gjet nga 15 metra nën sipërfaqe deri në 157 metra.
Puna u krye nga partneri i Avrupa-së, Peshter Minierat, për t’u përfshirë në një studim iparafizibilitetit në Slivovë.
Shpimi ishte kryesisht infill, duke ofruar potencialin për të rritur në sasi të burimeve të sugjeruara të zonës së zgjeruar me hekur të oksiduar .

Licenca e eksplorimit në Slivovë është e vendosur rreth 15 kilometra në juglindje të kryeqytetit të Kosovës, Prishtinë.
Gjeologët e Avrupa-s zbuluan një zonë me hekur të oksiduar të dalë në sipërfaqe, e cila është një formë guri, intensivisht e gërryer dhe oksiduar, dhe është lëshuar një licencë për zonën katër vjet më parë.
Është vlerësuar që përmbanë 98,700 ounce prej ari dhe 302,000 ounce argjendi./proinformacion.com

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close