Goodbye Karburantit,Hello Baterisë Kineze për energji??!!

I keni harruar karburatorët ? Ato përdoren dhe jan një pjesë e rëndësishme çdo motori të makinës. Bob Dylan, Van Morrison dhe Chuck Berry këndun edhe këngë rreth tyre. Por shikoni nën haubën e automjetit tuaj dhe, nëse kjo është një model i vjetër ose ju jeni duke jetuar në një vend në zhvillim, ju nuk do të gjeni një të tillë. Standardet e ashpra mbi djegjen karburanteve kanë shkaktuar që ato të jenë zëvendësuar me injeksion karburanti, një teknologji e cila deri në vitin 1980 u konsiderua shumë e kushtueshëme për përdorim të gjerë në përvq në ato të shpejtat.

640x-1

Ka një mësim për të ardhmen e makinave. Ne duam të mendojmë se industria e makinave është një treg i lirë, ku kërkesa është e shtyrë thjesht nga në preferencat e konsumatorit, por në praktikë, rregulloret e qeverisë kanë formësuar vendimet për investime për dekada të tëra, dhe do të vazhdojnë ta bëjnë . Pse makinat me naftë përbëjnë gjysmën e tregut të autove në Evropë dhe mezi arrin një për qind në SHBA? Siq Leonid Bershidsky i Bloomberg ka vënë në dukje, kjo është kryesisht rezultat i rregullave të Bashkimit Evropian në favor të naftë si një mënyrë për të reduktuar emetimet e CO2.

-1x-1

Dhe kjo është arsyeja që Kina ka filluar të marrë masa edhe qeviritare dhe lokale për ta përshtatur edhe infrastrukturën e cila është e orientuar jo më në karburante por me to batteri hybrid si dhe makina që punojnë me fuel cell /qelizë karburanti,e cila do me thënë një qelizë prodhon rrymë elektrike direkt nga një reaksion kimik.Parqet e makinave në blloqet e reja të banimit do të duhet të jetë i vendosur që në fillim stacioni i gatshëm, duke ndihmuar më tej për të trajtuar një mungesë që ka qenë një nga pengesat kryesore për shitje automjeteve elektrike.

U deshën gati 18 vjet për Toyota për ta shitur makinën e saj hibrid 8 miliontë, një moment historik që industria globale e automobilave kalon çdo gjashtë javë kur jan edhe automjetet me benzinë dhe naftë të numëruara. Pjesa e automjeteve me energji të re të shitura në SHBA në fakt ka rënë gjatë vitit të kaluar, në 2.9 për qind të tregut nga janari deri në tetor, krahasuar me 3.6 për qind vitin e kaluar. Ndërsa New Energy Finance – Bloomberg vlerëson se numri i përgjithshëm i automjeteve të reja të energjisë të shitura në Kinë do të rritet në 1.9 milionë deri në vitin 2020 nga 154.000 gjatë pesë viteve të fundit, kjo është akoma pak më shumë se vlera një muaj të totalit të shitjeve të makinave kineze, dhe i shkurtuar nga 5 milionshi i objektivit të qeverisë.

Udhëzues më i rëndësishëm për të ardhmen është sjellja e drejtuesve të automobilave kur marrin vendime afatgjata në lidhje me paratë e tyre. Prodhuesi më i madh i Kinës SAIC Motor tha të enjten se është duke i shitur 15 miliardë juan (2.4 miliardë dollarë) e aksioneve të reja për të financuar zhvillimin e automjeteve të reja të energjisë të tilla si hibride, plug-në makina bateri, dhe modelet e karburantit-celularë. Toyota dëshiron për ti reduktuar emetimet nga flota e saj nga 90 për qind deri në vitin 2050 dhe është futur një Prius për fillim të vitit të ardhshëm që do të konkurrojnë Leaf elektrik Nissan ardhur në treg këtë vjeshtë. Shefi për Hulumtim dhe zhvillim i BMW Klaus Froehlich mendon se automjetet elektrike do të përbëjnë 10 për qind të të gjitha makinave në rrugë deri në vitin 2025, sipas një interviste dhënë muajin e kaluar për revistën Engineering News. Duke pasur parasysh se ndoshta gjysma e flotës së paraparë për 2025 është tashmë në qarkullim (makina mesatare në SHBA është 11.4 vjeç), që është një pjesë e rëndësishme e tregut.

Makinat me benzinë ​​ende kanë dekada të mirë të shitjeve para tyre, ashtu siç carburatorët bënë vitet 1970. Por me ndal ndotjen mbyetse në qytetet kineze dhe indiane, Apple dhe Google kan vënë buxhetet e tyre hulumtuese dhe zhvillimore fenomenale në automjete elektrike, investitorët si Tesla e cila ka hedhur para Elon Musk’s capex bonfire, dhe shtytje VW për të shitur naftë gjelbër në copra, bota ka kaluar një pikë tjetër. Kompanitë e automobilave që nuk kanë një plan për t’u marrë me këtë në të ardhmen do ti kenë punët keq.

bloombergview.com

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close