Universi përbëhet nga 11 Dimensione (+Video) thotë Michio Kaku!

Shkenca moderne është më në fund duke u kapur deri në njohurinë e lashtë. Universi përbëhet nga 11 dimensione. Michio Kaku thotë: “Ne besojmë, se multiversi jonë i universeve është 11-dimensional. Pra, mendoni për këtë arenë 11-dimensionale dhe në këtë arenë ka flluska, flluska që noton dhe lëkura e flluskës përfaqëson një univers të tërë, kështu që ne jemi si mizat e bllokuara në letër mizash. Ne jemi në lëkurën e një flluske sapuni. Kjo është një flluskë tredimensionale.Flluska tre dimensionale zgjerohet dhe kjo është quajtur teori e Big Bangut dhe nganjëherë këto flluska mund të përplasen në njëra-tjetrën, nganjëherë ato mund të çahen dhe e ne mendojmë se është Big Bang. Pra, ne kemi edhe një teori të vetë Big Bengut. Tani ju kërkoni një pyetje në lidhje me atë se çfare ndodhe me dimensionet e çdo flluske. Edhe në string teori-e fijeve e cila është ajo që unë bëj për të jetuar ajo; kjo është ditë pune-Në teorinë e fijeve ne mund të kemi flluska e dimensione të ndryshme. Dimensioni më i lartë është 11. Ju nuk mund të shkojni përtej të 11-tes sepse universi bëhet i paqëndrueshëm përtej 11-tes.

multi-verse

Nëse unë shkruaj teorinë e një universi 13-,a 15-dimensional është e paqëndrueshme dhe kjo bie poshtë në një univers 11-dimensional. Por brenda 11 dimensioneve ju mund të keni flluska që janë 3 dimensionale, 4-dimensionale, 5-dimensionale. Këto janë membranat, dhe shkurt ne i quajmë ato tru. Pra, këto tru mund të ekzistojnë në dimensione të ndryshme dhe le të themi “P” përfaqëson dimensionin e çdo flluskeje, kështu që ne i quajmë ato p-truri. Pra, një p-e trurit është një univers në dimensione të ndryshme lundrues në një arenë shumë më të madhe, dhe kjo arena më e madhe është hyperhapësira për të cilën kam biseduar në fillim. ”

Gjithashtu mos harroni se çdo flluskë vibron, dhe secila flluskë vibruese krijon muzikë. Muzika e këtyre membranave janë grimcat subatomike. Çdo grimcë subatomike përfaqëson një shënim mbi një fije vibruese ose membranave vibruese. Pra, besoni apo jo, ne tani kemi një kandidat për “Mendjen e Perëndisë” që Albert Einsteini shkroi në lidhje me këtë në 30 vitet e fundit të jetës së tij. “Mendjea e Perëndisë-“Mind of God”” në këtë foto do të jetë muzikë kozmike në formë jehone në të gjithë hyperhapësiren 11-dimensionale … http://gaia.com/4bidden

Billy Carson

Burimet: http://vickym72.deviantart.com/art/Dimensions-255951231

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close