NASA sjell dëshmi të reja për egzistencën e ujit në Hënën e Jupiterit,Europa

NASA ka njoftuar sonte se incizimet të cilat i ka bërë teleskopi Hble dëshmojnë se në satelitin e Jupiterit,Europa egziston një oqean mbushur me ujë,i cili ndodhet disa kilometra nën shtresen e trashë të akullit.

image2_1024x576

Shkencëtarët kanë thënë se është e mundur edhe egzistenca e ujit në sipërfaqen e Europes,si dhe kanë gjetur dëshmi të mundshme të egzistencës edhe në satelitët tjerë natyror të Jupiterit.
Paul Hertz ,drejtor i sektorit për astrofizikë,ka thënë se është i kënaqur me zbulimin dhe se më në fund,pyetjes se a ka jetë jashtë Tokës,tani mund ti ipet përgjigje shkencore.

“Kudo që ka ujë në Tokë,ka edhe jetë dhe materie ushqyese,dhe duke marrë parasyshë se uji është gjetur në Europë,kjo domethënë se atje ka edhe jetë”,mendon Herz.

Ai ka thënë se kjo ngjarje ka forcuar besimin se uji dhe materiet ushqyese nga oqeanët e fshehur në Europë,mun të gjenden edhe në sipërfaqen e saj,dhe se NASA do të studiojë mundësinë për aterrim në satelitin e Jupiterit,për të bërë hulumtime shtesë.
Oqeanët masiv ujor nga brendia e kësaj Hëne siq besohet,kanë kaq shumë fuqi saqë uji rregullisht del në sipërfaqen e tij.Zbulimi është bërë i mundur nga kamerat ultr violetë të cilat janë krijuar në vitin 2009.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close