10 Vendet me problemet më të madha në përdorimin e alkoolit

Ndoshta nuk do ta besoni por edhe një vend i vogël ishull,shumë i vogël me emërin Niuē e që gjendet në jug të Oqeanin Paqësor, 2,400 kilometra (1,500 mi) në verilindje të Zelandës së Re brenda trekëndëshit të formuar nga Tonga në perëndim, Samoa në veri, dhe ishujt Cook në lindje,dhe me vetëm rreth 1,190 banorë kryesisht polinezian,gjendet në mesin e 10 vendeve të botës,në të nëntin, me problemet më të mëdha në përdorimin e alkoolit!!

Niue

Aty gjenden,Russia në vend të parë ku 16.29 % e njerëzve raportojnë se kanë një çrregullim gjatë përdorimit të alkoolit, si dhe 2.58 për qind të femrave,Hungaria e dyta,Moldova,Lithuania,Korea Jugore,Letonia,Belarus,Estonia,dhe në të dhjetin Colombia.

Sipas OBSH-së, 10.58 për qind e meshkujve të rritur kanë raportuar një çrregullim gjat përdorimit të alkoolit, si dhe 0.34 për qind të femrave të rritura.

Alcoholism

Është interesante të përmendet se në këtë listë në të njëjtin rang për probleme me alkool gjenden Italia dhe Irani te të cilat vende është regjistruar e njëjta përqindje e meshkujve me probleme të abuzimit të alkoolit (0.5)!

proinformacion.com

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close