Është zbuluar Anomali termike në piramidat e Gizës

Dy javë nga skanimi i ri termik në piramidat Gizës- Egjipt kanë identifikuar anomali në strukturat e varrezave 4500 vjeçare , duke përfshirë edhe edhe në piramidën më të madhe, njoftoi të hënën Ministria antikiteteve.
Ministri Egjiptian i antikiteteve Mamdouh el-Damaty dhe ekspertët teknik që punojnë në projekt treguan temperaturën më të lartë që është detektuar në tre gurë specifik ngjitur në fund të piramidës në një prezantim live me kamera termike për gazetarët.

French architect Jean-Pierre Houdin, right, and Egypt's Antiquities Minister Mamdouh el-Damaty, second right, stand near the limestone rocks that are displayed on the screen showing varying temperatures represented by different colors with live footage from a thermal camera, in front of the Khufu pyramid in Giza, Egypt, Monday, Nov. 9, 2015. Egypt's Antiquities Ministry says a scanning project in the Giza pyramids has identified thermal anomalies, including one in the largest pyramid, built by Cheops, known locally as Khufu. (AP Photo/Nariman El-Mofty)
Skanimit tregoi “një anomali veçanërisht mbresëlënëse e cila gjendet në anën lindore të piramidës Khufu në nivelin e tokës,” tha ministria në një deklaratë. Më e madhja nga tri piramidat e Gizës është e njohur lokalisht si Khufu dhe ndërkombëtarisht si e Keopsit.

Egypt's Antiquities Minister Mamdouh el-Damaty, briefs journalists after a press conference held in front of the Khufu pyramid in Giza, Egypt, Monday, Nov. 9, 2015. Egypt's Antiquities Ministry said a scanning project in the Giza pyramids has identified thermal anomalies, including one in the largest pyramid, built by Cheops, known locally as Khufu. (AP Photo/Nariman El-Mofty)

“Rreshti i parë i gurëve të piramidës janë të gjitha uniforme, atëherë vijmë edhe deri te gjetja se ka një ndryshim në formim,” tha el-Damaty, duke treguar tre gurët të cilët emitojnë temperatura të larta.
duke inspektuar zonën, el-Damaty tha se ata gjetën “se atje është diçka si një pasazh e vogël në tokë që ju mund të shihni, që qon deri në tokë të piramidave, që arrinë një sipërfaqe me një temperaturë të ndryshme. Çka do të ketë pas saj?”
Anomali të tjera të nxehtësisë janë zbuluar në pjesën e sipërme të piramidës për të cilat ekspertët thanë seduhet të hetohen më tej.

proinformacion.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close