Nga afro 6 Miliardë $ ndihma ushtarake sa kish ndarë vjet SHBA për partnerët,Kosova mori 4 Milion $

Në raportin e kongresit amerikan vitin e kaluar Shtetet e Bashkuara kanë shpenzuar 5.9 miliard $ në ndihma ushtarake për partnerët e jashtëm.Nga e cila 75 për qind të ndihmës e kanë marrë vetëm dy vende – Izraeli dhe Egjipti. Izraeli ua kalon edhe me 3.1 miliardë dollarë ndihmë ushtarake, ndërsa Egjipti ka marrë 1.3 miliardë.

military aid

Një shumë të madhe parash Shtetet e Bashkuara i dhanë Jordanisë dhe Irakut, në vlerë 300 milionë dollarësh.

Ajo çfarë është e dukshme është se shumën më të madhe të parave Shtetet e Bashkuara e ndajnë për vendet në Lindjen e Mesme.I cili rajon merr 64 për qind të ndihmës së përgjithshme.

Është interesant se Kosovës i ndahen 4 M $,më shumë se Shqipërisë e cila merr 2.6 M $!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close