Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

A do e dëshironit edhe ju orarin 6 orësh të punës?

Pas asaj që ditë më parë u tha se është bërë një studim dhe është vërtetuar se shumë më efikas do ishte punëtori nëse ai punën e fillon në ora dhjetë e jo si deri më tani në mëngjesin e hershëm.Tani kemi testin tjetër që dëshmon se kur njeriu punon gjashtë orë në ditë dhe merr pagën e plotë e jo si deri më tani,tetë e ku e ku edhe ma shumë,atëhere do kemi rezultate të shkëlqyera.
Në të vërtetë në prill të vitit 2014,qeveria e qytetit Suedez,,filloi në Göteborg ku në vend të 8 orëve punë,solli orarin ditor prej 6 orëve punë.E tëra kjo me qëllim dhe me shpresë se orari i shkurtuar do ndikojë në zvoglimin e pushimeve mjeksore,dhe njëkohësisht do stimulojë produktivitetin në punë,dhe e tërë kjo do kursente paranë shtetrore.
Ky kombinim u provua në shtëpinë e kujdesit ndaj të sëmurëve dhe u tregua si i shkkëlqyer.

1-Göteborg
Göteborg

Këtë model filluan ta aplikojnë edhe disa institucione tjera,sepse kujdesi u përmirësua,ndërsa punëtorët filluan të kenë jetë ma kualitative,e cila ua mundësoi që të kujdesen më mirë për pacientët e tyre.Kurse në shtëpi të mund të kujdesen më mirë për familjen si dhe për veten e tyre.
Një nga punëtoret medicionale thotë se:-Më përpara isha rregullisht e ludhur.Kur vija në shtëpi nga puna,shtrihesha e pa vetdije në shtrat.Kurse tani kam më shumë energji,edhe për punë e edhe për jetën familjare.
Edhe të tjerët si toyota filluan ta testojnë këtë dhe rezultatet ishin të mira.
Më heret edhe dr Pol Kely nga Oxford tha se ëhtë koha për ndryshime të mëdha shoqërore e cila orarin e punës si dhe atë mësimorë duhet përshtatur orës biologjike të njerzëve.
Në këto kohë kërkohet fleksibilitet por edhe fleksibiliteti ka qmimin e vet.

Flag_of_Sweden_WORKERS

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close