Nga vinë armët që përdoren për krim në Europen Perëndimore?!

Tani po shihet se ka një kërcënim për Europen dhe se ai është i lidhur edhe me kufijtë e hapur që ajo ka!Për fat të keq njeriut i duhet akoma kufiri dhe se ai është akoma aty për tu mbajtur.Prej ku erdhën armët që u përdorën në krimin e mbrëmëshëm në Paris,kur dihet se

Franca e ndalon dhe gati është e pamundur ta kesh në pronësi një armë të tipit AK-47 ?!
Europa lindore,është ajo prej nga është burimi i trafikimit të armëve vdekjeprurse,dhe bisnisit të fshehur.A është kjo përgjigjeja?Me sa duket po.
Policia franceze raporton se në vitin 2009 janë konfiskuar më shumë se 1,500 armë,kurse më 2010 2,700.Dhe kjo kapje armësh nga autoritetet është vetëm një pjesë e vogël nga arsenali i fshehtë që egziston.Kur dihet se një Kalashnikov me më pak se 300 euro mund të gjendet ,e një nj raketë hedhës mund ta gjesh me 700 euro në disa vende të B.E.Tregon disponueshmërinë e tyre për [grupe të krimit të organizuar], bandave të rrugës apo grupeve të cilat orkestruan sulmet e profilit të lartë që rezultojnë në numër të konsiderueshëm të viktimave ” spjegon, Europoli, agjencia e zbatimit të ligjit i BE-së, në një prononcim të shpejtë.

atacks
Shumë prej armëve rrjedhin nga Rusia nëpërmjet vendeve të Ballkanit në pjesën tjetër të Evropës, duke përfshirë Francën. Firmat ruse prodhuan armë dhe furnizuan me to grupet e armatosura që u ndeshen njëra-tjetrën në Bosnje, Serbi dhe Kosovë.thotë një analist dhe kur këto konflikte përfunduan në fund të viteve 1990, armët mbetën.Diku më shumë se gjashtë milionë prej tyre, sipas Small Arms Survey me bazë Zvicër .

Sipas Europol Ballkani shpejtë u bë një eksportues i madh i armëve.Dhe targeti i tyre është Europa perëndimore.”Shumë armë zjarri të trafikuara në Europë vijnë nga Ballkani Perëndimor, pasi u mbajtën në mënyrë të paligjshme pas konflikteve të kohëve të fundit në këtë zonë”, njoftoi Europol. Në vetëm një rast nga viti 2014, policët sllovake zbuluar një kamion duke u përpjekur për të hyrë në këtë vend me “një numër të madh të granatave dhe armëve të zjarrit”, sipas Europol. “Automjeti po udhëtonte nga Bosnja dhe Hercegovina në Suedi.”

Dhe nuk është se lumi i armëve do të përfundojë kur shitësve në Ballkan do tu mbarojë arsenali i mbetur i armëve të mbetura nga luftat. “Një nga arsyet që ne shohim shumë kallashnikovë dhe AK-47 në tregun e zi është për shkak se Rusia sapo ka përmirësuar Kallashnikovin”, ka thënë Kathie Lynn Austin, eksperte për trafikun e armëve në the Conflict Awareness, dhe që ka krijuar stoqet masive të modeleve të vjetra. ” Dhe stoqet e e mbetura nga ato armët e vjetra duhet shitur.A po përputhen interesat e extremistëve me ato të industrisë së armatimit.Apo më mirë me thënë që të dy keqpërdorin interesat e njëri tjetrit?!!

proinformacion.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close