Sot u bë Portretim i një krijimi letrar cilësor dhe Nonconformist,ai i Sarë Gjergjit

Sot me fillim nga ora 12.00 në (ish)sallën e Kuvendit të Gjilanit,në kuadër të Manifestimit Vjeshta letrare e Gjilanit 2015,dhe nën përkujdesjen e Ars Clubit “Beqir Musliu”, Gjilan u bë portretimi letrar I Sarë Gjergji.Poet e shkrues nga Stublla.

2 portretim  1 portretim

Një poeti jo konformist,gjykimi ynë. iu bë me të drjtë një portretim i tillë kur kihet parasyshë një radhitje dekadash,mbi 20 vjeç të krijimit të tij cilësor,dhe jo vetëm sasior.

3 portretim

Sara përafërsisht thotë se poeti gjendet dhe krijon, shpesh kur është tmerrsisht i vetmuar e edhe kur gjendet në praninë e familjes.Dhe secili që merret vet me art ose ka të bëjë me të,ose e kupton dhe e don artin e sidomos atë të shkruar e kupton shumë mirë këtë thënie të poetit,Sarë.Vetmia e heshtur e pa ngatërruar dhe e pa ndotur është bota ku futet qenia e poetit nga e cila mëpastaj katapulton shpërthimi krijues i një poeti.Për të nxjerrë jashtë një pjesë nga magjia e botës së mbrendëshme të një njeriu!

Proinformacion.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close