Ja vendet me konsumimin më të lartë të antidepresivëve,sipas OECD

Organizata OECD-së në një vështrim të quajtur Health at a Glance 2015 ka përpiluar një listë të vendeve me konsumin më të lartë të barërave kundër depresionit.

antidepressantët

Ky informacion jo domosdosmërisht tregon se sa kombi i caktuar është i lumtur, e as faktin që ne po bëhemi gjithnjë e më shumë depresiv, edhe pse na ofron pamje në trndencën e mjekëve që gjithnjë e më shumë barna të tilla siq jan antidepresivët.

Rezultatet treguan se në krye të listës, kur bëhet fjalë për antidepresivët, është Islanda, pas së cilës vijnë Australia dhe Portugalia.Ndërsa vendet që përdorin më së paku këtë lloj barërash janë, Kili, Korea e Jugut dhe Estonia.

Shtetet e Bashkuara,e ashtu-quajtur. “Prozac Nation” nuk janë përfshirë në këtë listë, por studimet kanë treguar se më shumë 10 për qind e kombit american është përdorë barërat kundër depresionit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close