Ju do merrni gripin nëse dikush teshtinë ose kollitet afër jush por jo ngase ju keni dalur jashtë me flokë të lagura

Nëse dalim jashtë me flokë të lagura

Një sjellje e tillë do t’ju sjellë dhimbje koke, por jo të ftohje. Virusi përhapet nëpërmjet frymëmarrjes (në qoftë se dikush teshtin ose kollitet afër jush), kështu që ju do të bëheni shënjestra, por kjo nuk ka të bëjë me flokët e lagura, të cilen konfirmon drejtorja e spitalit në Pensilvani Heather Rosen.

gripp

Nëse ju nuk visheni siç duhet në mot të ftohtë

Ju nuk duhet të keni frikë nga moti i ftohtë, dhe në dimër dhe në kohë të nxehta egziston njëjta mundësi për tu ftohur. Ajri i ftohtë nuk ka të bëjë me këtë, sepse është i nevojshëm një person tjetër për ta përcjellë ftohjen. Në qoftë se ju flisni gjatë me një person të ftohur, nuk do ju mbrojnë as 70 xhaketa.

Nëse ju nuk merrni mjaft vitaminë C.

A mendoni se vitamina C parandalon të gjitha ftohjet? E po nuk është mu e saktë. Studimet kanë gjetur se kjo vitaminë nuk është rezistencë e fortë ndaj ftohjes, por ajo është e mirë që gripi të mos ju mbajë gjatë .

Të jesh në shoqëri me të ftohurit

Sigurisht, ju do të merrni gripin në qoftë se dikush do të marrë frymë afër grykës suaj. Megjithatë, sipas hulumtimeve nga Instituti amerikan i Shëndetësisë, një person mund të bartë virusin edhe kur ai ende nuk e din se është i ftohur. duhen 5-7 ditë që ta hetoni se jeni të ftohur, i mundur është edhe transferimin fizik, por nëse mbani distancën e caktuar është e mjaftueshme që ju të mos merrni gripin.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close