Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

EU për herë të parë që nga nënshkrimi i Traktatit të Lisbonës ka aktivizuar nenin 42.7

EU për herë të parë që nga nënshkrimi i Traktatit të Lisbonës ka aktivizuar nenin 42.7

Jean-Yves Le Drian
ku thuhet se të gjitha shtetet anëtare të BE janë të detyruara që të “sigurojnë mbështetje dhe të ndihmojnë me çdo mjet në dispozicion” në rast një nga shtetet anëtare e BE është cak i ndonjë agresioni ushtarak.
Kërkesa zyrtare është bërë nga ministri francez i mbrojtjes Jean-Yves Le Drian,drejtuar vendeve anëtare të BE për shkak të agresionit të armatosur .

“Në Bruksel ne veq sa jemi thirrur në nenin 42.7”, shkruan Le Drian në Twitter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close