Studim i ri;Kafeja ndihmon të mos vdisni para kohe nga shumë sëmundje

Studim i ri;Kafeja ndihmon të mos vdisni para kohe nga shumë sëmundje

Miami (AFP) – Njerëzit të cilët raportojnë se kanë pirë tre deri pesë gota e kafe në ditë kanë më pak gjasa të vdesin para kohe nga sëmundjet e zemrës, vetëvrasjes,nga diabeti apo sëmundja Parkinson, thanë studiuesit amerikanë të hënën.

coffe1

Nga të dyja, kafeja e kaffeinuar dhe e pakafeinuar është treguar të ketë përfitime nga to, doli nga studimi i hulumtuesëve nga Chan Shkolla e Shëndetit Publik në Harvard University të botuar në edicionin e journal Circulation të datës 16 nëntor.

Studimi ka krahasuar njerëz që nuk pijnë kafe, apo pinin më pak se dy gota në ditë, me ata që kanë pirë sasi “të moderuar” të kafesë, ose deri në pesë tasa në ditë.

Studimi nuk ka provuar një shkak-efekt për kafe dhe gjasat e reduktimit të sëmundjeve të caktuara, por zbuloi një linjë të dukshme që lidhet me hulumtimet e mëparshme, dhe se shkencëtarët do të donin ta hetonin më tej.

“Komponimet Bioactive në kafe zvogëlojnë rezistencën e insulinës dhe inflamacionit sistematik”, tha autori i parë Ming Ding, një studente e doktoraturës në Departamentin e të ushqyerit.

“Kjo mund të shpjegojë disa nga të gjeturat tona. Megjithatë, shumë studime janë të nevojshme për tu hetuar mekanizmat biologjike që prodhojnë këto efekte.”

proinformacion.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close