Rusët thonë se ata ishin të parët në planetin Mars!!

Në nëntor Nasa raportoi për shkaqet e ndryshimeve klimatike në planetin Mars.

Por shkencëtarët rus pretendojnë se përgjigjëjen për ate se si u zhduk uji nga Marsi,e kishin gjetur shkencëtarët sovjetik qysh para disa dekadash!

Por siq thotë Oleg Weisberg nga instituti për studime kosmike RAN,”të ashtuquajturat fakte të reja për zhdukjen e ujit dhe atmosferes në Mars janë vetëm precizime të të dhënave që më së pari i kishin marrë stacionet kosmike sovjetike” -ish BRSS!
Pastaj Weisberg vazhdon duke shprehur keqardhje për atë se si kolegët amerikan nuk qenkan thirrë në rezultatet e hulumtimeve të ma hershme të sovjetikëve.

mars3

Sipas tij,gjithnjë,stacionet sovjetike Mars 2,Mars 3 dhe Mars 5 të parat kanë filluar që ta hulumtojnë atmosferen e Marsit.Në vitet e shtatëdhjeta janë sovjetikët që kishin regjistruar rrjedhen e joneve atmosferike , të cilat janë ” rrëmbyer ” nga erërat diellore .

“Ahere,kolegu im Anatolij Bogdanov dhe unë i kemi dhënë rezultatet e kërkimit dhe erdhëm deri në përfundimin se mu ky ishte shkaku i humbjes së atmosferës në Mars”,thot ky.
Dhe se eksperimenti në satelitin artificial sovjetik “Fobos 2” nga viti 1988 i kanë vërtetuar rezultatet.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close