Kujdes, pastërtinë e mbulesave të shtratit tuaj

Mbulesat e shtratit duhet të ndryshohen të paktën një herë në javë, me kusht që ato nuk përmbajnë lëngje të trupit, të tilla si, urinë, gjurmë jashtqitje,të vjella dhe shkarkime për shkak të infeksionit të veshit, thotë Dr Marilyn Roberts për Yahoo. Nëse ato ndodhin, përndryshe mbulesat e shtratit duhet të lahen menjëherë.

mbulesat

Njerëzit të cilët gjatë kohës sa janënë gjumë djersiten shumë,mbulesat duhet të i ndrrojnë të paktën dy herë në javë, për shkak të faktit se ambienti me lagështi dhe të ngrohtë është shumë i favorshëm për zhvillimin e baktereve.

M ë së shumti vëmendje pastërtisë duhet ti kushtojnë diabetikët, dhe njerëzit e moshuar, dhe notuesit për shkak se ata janë anëtarët e këtyre grupeve jan më të prirur për tu infektuar nga infeksionet e lëkurës së njerëzëve tjerë.

Kafshët shtëpiake asesi nuk duhet lënë në shtrat, por atyre duhet tu bëhen vende speciale për fjetje- lëkura e tyre dhe dhe qimet janë depo të vërteta të sëmundjeve të njeriut, thotë Roberts.
Këshilla efundit është më shumë një çështje e mendjes së shëndoshë- në qoftë se ndjeni çfaredoqoftë ajo,është shenjë mjaft e qartë se duhet ti ndrroni mbulesat, thotë Roberts.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close