Gjurmë evolucioni: Me kë ndajmëADN-në?me shimpanzenë 98% aty afër janë edhe lopët me 80% !!!?

Më shumë se 500 milion vjet më parë njerëzit dhe këto jovertebrore të vogla kishin një paraardhës të përbashkët, dhe tani ne kemi rreth 14.000 gjene të përbashkëta.
Kush do thoshte por një studim i ri thotë se, shikuar gjenetikisht , ne kemi një ngjashmëri prej 70 për qind,

adn

Për qëllimet e një studimi të botuar në revisten shkencore “Nature”,studiuesit analizuan gjenet e dy llojeve krimbave Gyrodactylus nga Hawaii dhe nga Oqeani Atlantik. Studimi ka shpjeguar evolucionin e mesatares në fytin e krimbave Gyrodactylus , përmes të cilave ata filtrojnë ujin e detit dhe në këtë mënyrë marrin ushqimin. Këto mesatare, kanë evoluar në gushë, dhe më pastaj në fyt të një çfare ka edhe njeriu.

Megjithatë, këto krimba nuk janë të vetmet krijesa të çuditshëm me të cilin njeriu ndanë një përqindje e madhe të gjeneve. Këto janë edhe disa lloje të tjera

Ngjashmëria me ADN e njeriut në përqindje

Shimpanzetë                     98 për qind

Macat                                   90 për qind

Qentë                                    84 për qind

Lopët                                     80 për qind

Miu                                         75 për qind

Peshku zebër (peshk)      73 për qind

Platypus                               69 për qind

mizat e frutave                  60 për qind

Pulat                                     60 për qind

Bananet                               50 për qind

Bletët                                   44 për qind

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close