E rrezikshme;Fëmijët i besojnë gati gjithëçkaje që shohin e lexojnë në internet

E rrezikshme;Fëmijët i besojnë gati gjithëçkaje që shohin e lexojnë në internet

Fëmijët e moshës,midis tetë dhe 15 vjeç sot shpenzojnë dy herë më shumë kohë në internet sesa një dekadë më parë.

Numri i fëmijëve të cilët besojnë çdo gjë që lexojnë në Google dhe në rrjetet sociale është dyfishuar, sipas një studimi të Ofcam, me paralajmërimin se fëmijët që rriten me internet i mungon aftësia e të menduarit kritik.

children-on-internet

“Ata (fëmijët) nuk e dinë për ta vlerësuar nëse diçka është e vërtetë apo e paanshëm” konkludon Ofcom. Pothuajse çdo i dhjeti fëmijë që përdor internetin beson se i gjithë informacioni që gjendet në rrjetet sociale “është i vërtetë” dhe “i saktë”, ndërsa një e pesta beson se informacioni që mund të gjenden në kërkuesit si Google dhe Bing “është i besueshëm”.

Studimi gjithashtu tregon se fëmijët gjithnjë e më shumë i kthehen YouTube për informacion “, të saktë dhe të vërtetuar” rreth ngjarjeve nëpër botë.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close