Një ditë Plutoni e barabartë me 6.4 ditë tokësore

Cape Canaveral, Fla -. Fotografitë më të reja të NASA-s marrë nga Plutoni na japin pamje e një dite të tërë në planetin xhuxh.

nh-pluto-day1

Agjencia Hapësinore ka lëshuar një seri prej 10 pamjeve të fotografuara nga kjo botë e ftohtë, dhe largët, duke treguar një rrotullim të plotë, gjatë një dite Plutoni. Një ditë Plutoni është e barabartë me 6.4 ditë tokësore.

Anija New Horizons shkrepi fotot kur ajo kaloi pranë Plutonit në një flyby të paparë në korrik. Plutoni ishte në mes të 400,000 dhe 5 milionë milje larg nga kamera për këto foto.

Një seri e ngjashme janë marrë nga hëna Plutonit, Charon. Por fotografitë Plutoni dallohen shumë më tepër për shkak të rajonit në formë zemre që gjendet në Pluton. Shkencëtarët e quajnë rajon si zemër Tombaugh Regio, sipas astronomit amerikan i cili zbuloi Plutonin në vitin 1930.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close