Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Kujdes,pizhamat duhet ti Pastroni më shpesh

Rezultatet nga një studim i fundit treguan se burrat mesatarisht pizhamat i hedhin në shportën e ndrresave të pista vetëm pas 13, ndërsa femra vetëm pas 17 ditësh.

pijama

Problemi është se pizhameja është në kontakt të drejtpërdrejtë me lëkurën, dhe ajo mbart baktereiet në të. Përveç kësaj, qelizat e lëkurës vazhdimisht përtrihen, dhe ato të vdekurat përfundojnë kështu që në prani të djerses krijohet një koktej që bakteret duan.

Nëse pizhamat nuk pastrohen në mënyrë të rregullt ahere mund të përkeqësohet gjendja e lëkurës dhe të vie deri te infeksionet e traktit urinar.

Ekspertët sugjerojnë se pizhame duhet të lahen një herë në javë, dhe në qoftë se jemi të sëmurë,dhe kemi një infeksion traktit urinar apo djersitje gjatë natës dhe më shpesh.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close