Ja si mund ta zbrisni presionin e gjakut pa barna,sipas mjeksisë së lashtë kineze

Nën ndikimin e stresit apo aktivitetit fizik të tepërt muskujt lodhen, dhe enët e gjakut të ngushtohen, duke krijuar presion.Dhe për këtë arsye Muskujt duhet sa më shpejt të jetë e mundur të pushojnë/relaxohen. Por çështja është se si të bëhet kjo?

masag

Ka një mënyrë që na mëson Lu Hun Sen,e e cila është metodë e cila na vjen nga mjekësia e vjetër kineze.

Lu Huns, një mjek i klubit të futbollit ” Spartak ”, zbuloi sekretin e mjekësisë së lashtë kineze me të cilën presioni mund të rregullohet për vetëm në pesë minuta dhe pa barna! Mjekësia kineze beson se gjëja më e rëndësishme është – qarkullimi i duhur i gjakut në muskuj dhe inde. Nëse diku në trup rezulton stanjacion/ngecje gjaku, atëherë në atë moment fillon zhvillimi i sëmundjes. Dhe anasjelltas – duke siguruar rrjedhjen e mjaftueshme të gjakut, trupi do të jetë në gjendje të shpejt për të kuruar sëmundjen. Për këtë arsye masazha në pikat kyçe ndihmon shërimin. Në këtë rast jan dy pikë.

Pika numër një

Në fakt është një linjë. Ajo kalon prapa qosheve të veshit deri në mes të klavikulës/eshtrave kyq. Kjo linjë nuk ka nevojë për ndonjë presion apo masazh, por më shumë përkëdhelje të lehtë me lëvizjen pothuajse të pa hetueshëm të dorës nga lart poshtë, duke prekur me majat e gishtrinjëve fare lehtë. Përsëriteni 10 herë në njërën anë, pastaj kalo në tjetrin, të njëjtat 10 herë.

Pika numër dy

Kjo pikë është në anën e fytyrës në nivel të llapës së veshit në një distancë prej gjysmë cm nga veshi në drejtim të hundës. Këtë pikë duhet ta masazhojmë me majë të gishtave për rreth 1 minutë në të dy anët e fytyrës. shtypne fort, por jo të ndjeni dhimbje. Nuk ka rëndësi, nëse ka drejtimin e akrepit të orës ose jo. Është e rëndësishme që ju të ndiheni pikë presion të caktuar. Pas këtij trajtimi ,presioni i gjakut duhet të jet kthyer në normale.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close