Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Muzika ndihmon në shërim pas Operimit

Tek pacientët të cilët pas operacionit dëgjuan muzikë është regjistruar çerek dhimbje më pak ,po aq edhe tensionim më pak, Bënë të njohur shkencëtarët zviceranë.

Music-Helps-Patients

Një studim, i kryer në Universitetin e Cyrihut, sugjeron se muzika pas operacionit ishte e lidhur me rrezikun deri në 40 për qind më të ulët për shtypje të lartë të gjakut dhe rrahje të shpejtë të zemrës, raporton Reuters.

Në të njëjtën kohë, rezultat më pozitiv ishte më i theksuar te pacientët të cilët ishin të lirë të zgjedhin muzikën që do të dëgjonin.

Në studimi jan përdorë të dhënat e mbledhur mbi 15 vjet, për qëllime të 47 studimeve të mëparshme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close