Ekonomia amerikane po ecën më shpejt se është menduar

Ekonomia amerikane po ecën më shpejt se është menduar

Ekonomia amerikane në tremujorin e tretë ka ecur më shpejt se është menduar fillimisht të jetë.

American_
Kjo mund të inkurajojë administratën e Rezervave Federale të SHBA (FED) për të rritur normat e interesit muajin e ardhshëm.

Departamenti i Tregtisë njoftoi se produkti i brendshëm bruto (GDP) i ekonomisë më të madhe në botë në tremujorin e tretë u rrit 2.1 dhe jo 1.5 për qind siç është raportuar më parë, njoftoi Reuters.

Rishikimi i rritjes së GDP është në përputhje me pritjet e ekonomistëve. Në ngritjen e vlerësimit të rritjes ekonomike ka ndikuar në rishikimin rritës të të dhënave për kompanitë e energjisë të pajisjeve dhe investimeve në sektorin e ndërtimit, tha ministria, duke shtuar se konsumi i brendshëm, edhe pse është ulur pak, vazhdon të jetë i fortë.

Bazuar në rezultatet e tremujorit të tretë, GDP amerikan në gjysmën e dytë të vitit 2015 pritet të rritet të paktën dy për qind.

Pritet se Fed gjatë takimit më 15 dhe 16 dhjetor se do të rris normën bazë të interesit për shkak të rritjes së fortë të punësimit në tetor dhe kërkesave të forta vendore.

Konsumi i brendshëm, i cila është përgjegjëse për më shumë se dy të tretat e aktivitetit ekonomik në SHBA , u rrit me tre për qind në muajin tetor, në vend se 3.2 për qind, si vlerësohej muajin e kaluar.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close