Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Joseph Biden në Zagreb.Rikthim Amerikan në Ballkan?

Nënkryetari amerikan Joseph Biden nën masa të rrepta sigurie sot në ora 8.00 ka mbrritur në kryeqytetin kroat Zagreb,ku i ai do të marrë pjesë në mbledhjen e kryetarëve të rajonit në procesin e quajtur Brdo-Brioni.

joe-biden-zagreb
Kryetarët e shteteve të Balkanit Perendimor do të pjeken në këtë takim të jashtzakonshëm të procesit ku përveq Biden i pranishëm do të jet edhe kryetari i këshillit të Europes Donald Tusk.

Vlerësohet se ardhja e nënkryetarit të SHBA shënon kthimin e amerikanëve në Balkan dhe mbështetje shteteve të rajonit në udhën e tyre drejt integrimeve Euroatlantike.Ku rol të veçantë i ipet Kroacisë.

Do të flitet për përparimin dhe përkrahjen drejt integrimeve europiane shteteve që jan të kyqura në procesin Brdo-Brioni,si dhe qështjet e sigurisë globale si dhe ndikimet e tyre në Europen Juglindore,posaqërisht pas sulmeve të fundit teroriste.
Nikoqir të takimit do jenë ;kryetarja e Kroacisë Kolinda Grabar Kitarović si dhe ai Sloven Borut Pahor

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close