Që nga sot banknotë e re 20 EUR në qarkullim

Banka qendrore Europiane duke filluar nga sot e mërkurë do të lëshoj në çarkullim bankënoten e re 20 Euro me shenja të reja të avansuare me qëllim parandalmin e falsifikimit.

20 euro

Detaj i ri në banknotë është “portret-dritare” afër hologramit i cili bëhet transparent kur bankënota i ekspozohet dritës dhe shfaqet portreti i Europes,princezes Fenikase nga mitologjia sipas së cilës mori emërin kontinenti i vjetër ,raporton AFP.

Është kjo banknota e tretë me radhë pas asaj prej 5 dhe asaj prej 10 EUR që ndrron pamje. 4,3 miliardë copë vetëm se janë shtypur/prodhuar dhe ngadalë do të zavendësoj të vjetëren e cila ngelet në qarkullim.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close