Fizikanët:Asnjëra palë nuk e thotë të vërtetën për rrëzimin e aeroplanit luftarak rus!

Rusia dhe Turqia kanë secila versionin e tyre të asaj se çfarë ndodhi me avionin e rrëzuar në të kësaj jave, por shkenca mund ta thotë fjalën e fundit ër këtë gjë. Por Sipas dy astrofizikantëve belge, as njëra anënuk është duke e thënë tërësisht i vërtetën.

avioni rus

Duke përdorur mekanikën e thjeshtë të Njutonit, Tom van Doorsslaere dhe Giovanni Lapenta nga Universiteti i Leuvenit, Belgjikë zbulojnë disa mospërputhje në llogaritë e dy kombeve “të përfshira në incident.Analizuan këta duke u mbështetur në platinën kryesore.

S’pari, zyrtarët turq thonë se avioni rus ishte në hapësirën ajrore të tyre për shtatëmbëdhjetë sekonda të plota. Por duke pasur parasysh shpejtësinë e jetit që përcaktohet nga video pamjet dhe harta e vendit të rrëzimit, ai do mund të ketë fluturuar mbi Turqi vetëm për shtatë sekonda. Ose vendi përplasjes është i pasaktë, ose vrojtimet e dikujt jan të tilla. Pretendimi i Rusisë se avioni bëri një “kthesë 90 gradë”, pasi u godit nuk qëndron. Sipas Doorsslaere dhe Lapenta, raketa e lëshuar do të duhet të ketë qenë shumë herë më e rëndë ose më e shpejt se avioni për të ndodh një kthesë e tillë e mprehtë. Kjo zbulesë është e sigurtë se do të ngrejë pyetje të vështira në lidhje me nëse Kremlini ishte në fakt duke u përpjekur për të shmangur hapësirën ajrore turke.

Merreni në konsideratë llogarinë e plotë të Motherboard/Platinës Kryesore.Përderisa studiuesit nuk nxjerrin asnjë konkluzion për intencat e asnjëres palë,matematika thonë ata nuk gënjen.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close