Samsung;Ka filluar prodhimin në masë të RAM memorieve gloriose prej 128GB DDR4 !

Samsung;Ka filluar prodhimin në masë të RAM memorieve gloriose prej 128GB DDR4 !

Samsung ka zbuluar se është duke prodhuar në masë ram memoriet me kapacitetin më të madh dhe efikasitet më të lartë energjetik nga të gjitha modulet DRAM të prodhuara deri më sot. Këto module janë kryesisht duke synuar serverët e ndërmarrjeve dhe aplikacionet e qendrës së të dhënave, por firma pritet të adresojë produktet e konsumit të bazuar në të njëjtën teknologji diku poshtë vijës.

DDRAM

Në DDR4 128GB shkopinjtë e rinj janë prodhuar duke aplikuar silikon (TSV) teknikë lidhëse . Në krahasim me atëtradicionale tel- lidhjes , me TSV çipa që janë ulur poshtë për një duzinë mikrometrash të cilët posedojnë qindra vrima të vogla që mundësojnë lidhjet vertikale elektrike të kalojnë nëpër çipa. Teknika TSV nuk është e re, por është më e përparuar dhe lejon një rritje të konsiderueshme të transmetimit të sinjalit.

Njësia përbëhet nga 36 paketa 4GB DRAM -ësh të ndara në dy anët, me çdo paketë që përmban katër çipa 20nm 8GB. Në total kjo është e përbërë nga 144 çipa DDR4. Çdo paketë përfshinë funksionin e të dhënave tampon, dhe sipas Samsung kjo ngritë performancën e modulit dhe konsumin e energjisë.

Hardware pothuajse dyfishon performancën në 2,400Mbps dhe përgjysmon përdorimin e energjisë në krahasim me modulet e më parme DRAM me kapacitet të lartë prej 64GB, LRDIMMS. Është e qartë se ku jan lidhjet -Wired është performanca e kufizuar, TSV hap mudësit për një rritje të madhe të performancës.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close