Libri “Mein Kampf” i Hitlerit,do gjendet në libraritë gjermane për herë të parë pas 1945

Për herë që nga 1945, libri i Adolf Hitlerit “Mein Kampf” (Lufta ime) së shpejti do të kthehet në raftet e librarive gjermane, njoftoi Andreas Wirsching, drejtor i Institutit të Historisë krahasuese në Mynih.

mein kampf

Siç është raportuar nga AFP, teksti autobiografik i Führer do të jetë në dispozicion në mes të 8 dhe 11 janarit.

Libri, i cili jep një pasqyrë të detajuar në sundimin e liderit nazist, do të pasohet nga rreth 3500 shpjegime dhe komente të botuara në dy vëllime me gjithsej 1.948 faqe dhe do të kushtojë 59 euro, tha Wirsching i cili ka punuar në këtë projekt që nga viti 2009.

Libri me titull “Hitler, Mein Kampf – eine kritische Edition”, do të ketë një edicion të kufizuar të jo më shumë se 3,500 në 4,000 kopje, tha ai.

Planet për botim të “biblës naziste” janë shoqëruar me reagime të ashpër nga organizatat hebreje, të cilat besojnë se libri është shumë i rrezikshëm për tu botuar përsëri.

Wirsching, megjithatë, shpjegoi se edicioni i ri me komentet e ekspertëve ka për qëllim për të “demaskuar mitin” përreth librin.
“Mein Kampf” i Hitlerit ishte shkruar në vitin 1924, ndërkohë sa ai ishte në burg në Bavari. Ajo kombinon elemente të autobiografisë me pikëpamje mbi racën ariane dhe “pastërtinë raciale”, urrejtjen ndaj hebrenjve dhe kundërshtimin e komunizmit.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close