NATO fton Malin e Zi,Rusia kërcënohet!

Pas fteses së sotme që i bëri NATO Malt të Zi për ti ju bashkuar kësaj aleance,Rusia e ka kërcënuar mnjëherë përmes kryetarit të këshillit Rus për mbrojtëje dhe siguri Viktor Ozerov!
Ai tha se nëse Mali Zi pranon ftesen/i bashkohet aleances ,projektet që do të ndërprehen,përfshijnë edhe ato në planin ushtarak,lajmron RIA Novosti.

Luksic, Jens  Milica

Sekretari gjeneral i Nato Jens Stoltenberg,në hapje të mbledhejes të shefave të diplomacisë të shteteve anëtare të NATO-s në Bruksel,tha se politika e portës së hapur të aleacës ka për qëllim stabilitetin,sigurinë dhe vlerat demokratike dhe ia uroi ftesen Malit të Zi e cila është pritë me një aplaudim të fortë nga të pranishmit.
Pas së cilës edhe zyrtarisht iu është komunikuar ministrit të punëve të jashtme të Malit të Zi Igor Lukšić dhe asaj për integrime europiane Milica Pejanović Đurišić ,se Mali i Zi është ftuar në nATO.
Pas së cilës Lukšić në fjalën e tij thot:”Sot po hapim një kapitull të ri.Ne e kemi merituar ftesën.Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për vendet tjera Balkanike…”

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close