A po ndryshon kursi politik Rus?

Në fjalimin e tij para kuvendit federal Rus,me rastin e ndarjes së mirënjohjeve shtetrore ushtarëve Rus për kontributin e tyre në Siri,Vladimir Putin ka folur për drejtimin strategjik të zhvillimit ekonomik,politik dhe ideologjik,edhe atë me një ton më ndryshe nga herat tjera.

RUSSIA-PUTIN
kur tregonte jokooeperativitet dhe potencë Ruse.
Ai faleminderon ushtarët Rus për luftën kundër terrorizmit në Siri dhe ,shih këtu ndryshimin,thekson se një vend nuk mund të fitojë vetëm,posaqërisht kur kufijtë jan të hapur,kurse bota në anën tjetër po përjeton shpërngulje popujsh.

Ai tha se “forcat e armatosura Ruse që luftojnë në Siri,këtë e bëjnë para së gjithash për vendin e tyre” dhe se ushtria dhe flota Ruse kanë treguar gatishmëri dhe përgjegjësi dhe lidership në luften kundër terrorizmit.Ai pastaj përmend rrëzimin e avionit Rus,dhe se si ai nuk mund të lejojë kontaktin e atyre me terrorizmin,për qëllimin dhe biznisin e tyre të përgjakur duke thënë “E dimë se kush në Turqi përfiton nga nafta e plaqkitur dhe se nuk e kupton pse Turqia e ka rrëzuar avionin e tyre SU-24”.

Ai ,Putini ka pranuar se ka mendime edhe ndryshe dhe se ato edhe mund të zgjidhen në mënyra të ndryshme,pastaj se nuk do ti barazojnë popujt e tyre me qeveritë e tyre dhe se Rusia në Turqi ka shmë “Shokë të vjetër”.

Pastaj Putini ka pranuar se Rusia gjendet në situatë të rëndë ekonomike,zvoglimit të ardhjes së kapitalit dhe se u ka bërë ftesë investitorëve të huaj të investojn në Rusi.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close