A po fillon ekonomia Turke ti ndjejë dëmet e para të embargos Ruse?

Sipas fjalëve të federatës turke të trgtarëve me pemë e perime kjo sezonë ka qenë e shkëlqyeshme për prodhuesit e pemëve dhe perimeve por erdhi kriza.Për vetëm dy deri tri ditë çmimet ranë për 20-30%.

embargo.jpg

Dhe se nëse vazhdon kështu çmimet do të biejnë edhe deri në 50%.E gjitha kjo si pasojë e krizës Ruso Turke dhe embargos Ruse ndaj mallrave Turke.Edhe pse ajo do duhej të hynte ë fuqi tek më 1.janar!

“Ne eksportojmë sasi të madhe të perimeve dhe pemëve në Rusi ” thotë Kryetari i komores tregëtare të regjionit Turk Mugla Bulent Karakush,i cili vazhdon “Me vendimet e fundit ata doganierët e tyre nuk i lejojnë prodhimet tona të futen andej dhe nuk ka shpresa se do ketë një zgjidhje të shpejtë”

Edhe një përfaqësues turk,Akgun i prodhuesëve të perimeve dhe pemëve shprehë shqetësimin e vet në lidhje me këtë situatë dhe thotë se industria regjionale për çdo ditë humbë rreth 350.000 dollarë dhe shton se para se të filloj kriza tridhjet kamionë për çdo ditë kanë dërguar mall në Rusi por tani me ndalimin e tyre është shkaktuar humbje e madhe.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close