NASA ka gjetur galaxinë më të zbehtë nga koha e fillimit të universit

NASA ka gjetur objektin më të zbehtë të parë ndonjëherë në universin fillestar, një galaktikë që ka ekzistuar rreth 400 milionë vjet pas Big Bengut, 13.8 miliardë vjet më parë.

nasa galaxy

Ky objekt u gjet duke përdorur fuqinë e kombinuar të teleskopëve Hubble dhe Spitzer, galaktikë nuk është e para galaxi që ata kanë zbuluar, por ajo përfaqëson një klasë shumë të vogël, të zbehtë e të sapo-formuar galaktika që kanë qenë në masë të madhe të pazbuluara deri më tani.

Zbulimi ofron njohuri të reja në mënyrën se si u formuan galaktikat e para.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close