Më shumë se gjysma e planeteve gjigante Kepler mund të mos jenë fare planete!

Ajo çfarë kanë gjetur astronomët në studimin e tyre që kan bërë mbi planetet gjigante të ashtuquajtura – Planetet Kepler është se 52.3 për qind e objekteve që ata kan ekzaminu janë yjet binare në eklipsë, ose palë e yjesh të mbyllur në orbitë rreth njëri-tjetrit në mënyrë që ata të kalojnë në frontin e njëri-tjetrit ashtu sikur ne i kemi observuar ne. Një 2.3 për qind tjerë janë gjetur të jenë dwarfë kafe, objekte të gazta që janë shumë të mëdha për t’u konsideruar planete, por shumë të vogla për t’u konsideruar yje.

exo

Kështu që Sipas këtij studimi të fokusuar për gjigandët e gazit, megjithatë del, se totali i përgjithshëm mund të përfshijë më shumë positive të rreme sesa mendohej më parë.Njoftohet në Studimin që është bërë i njohur për opinion këtë javë, dhe i cili është pranuar për botim në revistën Astronomy & Astrophysics.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close