Aeroplanbartësja USS Harry S. Truman ankoron në Split

Aeroplanbartësja USS Harry S. Truman ankoron në Split

Aeroplanbartësja USS Harry S. Truman në përbërjen e Flotës së Gjashtë amerikane, me bazë në Napoli, Itali, e cila menaxhon dhe merr pjesë në një seri të operacioneve të përbashkëta detare, zakonisht me aleatët dhe partnerët në Evropë dhe Afrikë,sot ka ankoruar rreth dy kilometra nga porti i qytetit kroat Split.Ku do qëndroj deri më 9 dhjetor.

USS

Kjo aeroplanbartëse ka kapacitet bartjeje të 85 aeroplanëve ushtarak,si dhe të njëzet helikopterëve.Është e gjatë 333 metra dhe me ekuipazh prej 4.922 anëtarësh.

Ministria Kroate e Mbrojtjes ka konsideruar se vizita e një aeroplanmbajtëse amerikane në kroaci konfirmon marëdhënie të ngushtë mes këtij vendi dhe Shteteve të Bashkuara, si partnerë të besueshëm të cilët punojnë së bashku në krijimin dhe ruajtjen e sigurisë dhe prosperitetit.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close