LUTJE IMZOT PJETËR BOGDANIT

sarë

Sarë Gjergji

 

( me rastin e përvjetorit të vdekjes së Imzot P. Bogdanit)

Gjuha s’lejove të dvaret
as Arbëria të quhet Turkistan
po karavezir Pi-crrakët gjëmojnë:
“dar al harbi
dar al islam”
Anatemojnë dhembjen
dezertorë në faqet e historisë dëshmohen
dhe Salman Rushdie-n e dënuan me vdekje
Ata
Gjergji e Kastriotëve s’e njohin
as Palin e Engjëllorëve
po s’deshe të quhesh inkuizitor
fali mëkatarët
o Atë…
nga libri: Kontrast ngjyrash, Prometheus, Prishtinë-Graz, 1996

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close