Talibanët sulmojnë aeroportin e Kandahar dhe US-NATO bazën

Talibanët sulmojnë aeroportin e Kandahar dhe US-NATO bazën

Disa luftëtarët talebanë kanë mësyrë aeroportin e Kandaharit, ku ata janë të angazhuar në një përleshje me armë e cila po vayhdon, tha një zyrtar i policisë afgane për Al Jazeera.

kandahar 2

Njëkohësisht, forcat talebane sulmuan blloqet e afërta rezidente të punonjësve të qeverisë në natën e enjte dhe në bazë të përbashkët ushtarake afgane dhe të NATO-s në aeroport, thanë zyrtarët.

Dyqane të tjera në qytetin jugor afgan gjithashtu janë djegur.

Ka një numër të viktimave, por zyrtarët nuk kanë lëshuar ende detaje zyrtare.
Forcat afgane përpiqen për ti mbajtur jashtë talebanët

“Disa nga kryengritësit kan marrë pozicion brenda shkollës dhe janë duke gjuajtur me armë aeroportin,” tha zëdhënës i guvernatorit lokal Same Khpalwak,për Reuters.

kandahar1

Një zyrtar i ushtrisë afgane tha për Al Jazeera se ka një numër të panjohur i sulmuesish të angazhuar në përleshje me forcat e sigurisë në aeroport.

Zyrtari tha se shtëpitë e zyrtarëve të ushtrisë afgane ishin në mesin e atyre që u sulmuan.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close