Kjo është foto më e qartë e një planeti jashtë sistemit diellor

Kjo pikë e pixeluar që ju shihni më sipër nuk mund të mos ju bëjë përshtypje si shumë, por kjo është një punë shumë e madhe në fakt kjo është pamja më e mirë e një bote të huaj.

beta-pictoris-b

Shkencëtarët kanë përdorur Gemini Planet Imager të kapur lëvizjen e Beta Pictoris B, një gjigant gazi që udhëton rreth një ylli 60 vite dritë larg. Kjo nuk është pak kur exoplanet është rreth një milion herë më i dobet se sa ylli përrreth të cilit sillet ky,dhe kërkon që Planet Imager të bllokojë dritën e yllit dhe ta kompensoj për shtrembërimin e atmosferës së Tokës. Vizualet (copa të pamjes) janë të rëndësishme , pasi ato japin më shumë njohuri në lidhje me përbërjen e planetit dhe në marrëdhëniet e saj me objektet e afërta. Edhe pse kjo do të jetë një, ndërsa gjatë gjatë (nëse ndonjëherë) para se të merrni fotografive të njohur në mënyrë të qartë të një eksoplanet, kjo skulpturë abstrakte ka më shumë se e mjaftueshme për të mbajtur të zënë shkencëtarët.Edhe pse do të zgjasë shumë para se ju/ne të kemi një snapshot (shkrepje) të qartë të një exoplaneti,nëse do ta kemi në të tillë ndonjëhere,edhe kjo pamje abstracte përmbanë mjaft në vetvete sa për ti mbajtë të zënë shkenctarët për një kohë.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close