Szczepana Kocęby Polaku mbi njëqind vjeç që në prag të ditlindjes së 108 i dha fund pirjes së duhanit

Një nga Polakët më të vjetër Szczepana Kocęby në prag të ditlindjes së 108 ka marrë vendim që ta ndërpres pirjen e duhanit.Është i nënti njeriu më i vjetër në Poloni dhe i dyti nga meshkujt,të cilin kishin ardhur për ta vizituar gazetarë vendor e të cilëve ky mbi qindvjeqar u tha se i mungonin,shumë ato cigaret e vjetra që mbështillte me duart e tija!

szczepan

Megjithatë mbahet burrërisht që të mos ndezë përsëri cigaren që kish pirë për 95 vjet rresht.Shëndetit të Z.Kocęby nuk i kish ndikuar për të keq as edhe gota e rregullt e pijes alkoolike,si thotë ai për ;çarkullim.

I lindur më 1907 ka qenë edhe luftëtar i luftës së dytë botërore.Është zjarrfikësi më i vjetër vullnetar në Poloni.ndërsa tërë jetën e tij e kaloi duke punuar në pronën e tij si dhe duke luajtur në harmonikë në dasma e ahengje.
Për të kujdeset familja e tij,pesë fëmijët,12 nipër,e mbesa dhe familjet e tyre.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close