Julian Assange mendon se rrëzimi i aeroplanit rus ishte akt i planifikuar!

Themeluesi i WikiLeaks Julian Assange mendon se incidenti me bombarduesin Rus mund të spjegohet përmes zgjedhjeve parlamentare në Turqi.

WikiLeaks founder Julian Assange gestures from the balcony of Ecuador's Embassy  as he makes a speech, in central London
Ai deklaroi se incidenti mund të shpjegohet nga ambiciet politike të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim në pushtet.

Duke folur nëpërmjet një lidhje video nga Ambasada e Ekuadorit në Londër në një konferencë të televizionit “Russia Today”, Julian Assange, tha se Ankaraja e ka paralajmëruar Rusinë për një përgjigje të mundshme vendimtare në rast shkeljes së kufirit, por shtoi se ka një tjetër version të ngjarjeve.

“Megjithatë, egziston edhe informacioni tjetër se kjo ishte e planifikuar. Pikërisht para zgjedhjeve (1 Nëntor), të cilën ai , Erdogan e fitoi,u vendosen rregullat – të rrëzohet poshtë, edhe në qoftë se kjo është një shkelje e hapësirës ajrore turke vetëm për një sekondë të vetme. Kjo është bërë në mënyrë që të Erdogan ti fitoj zgjedhjet. Pasi që kjo ndodhi, këto rregulla nuk janë hequr më, “tha ai.

Duke theksuar se ai nuk është duke u përpjekur për të justifikuar veprimet e Ankarasë, Assange tha se ajo që ndodhi ka provuar të jetë një gabim i shërbimeve speciale ruse, sepse turqit dërguan sinjale. Duke vepruar kështu, ai shprehu besimin se Turqia vazhdon të mbrojë interesat e saj në veri të Sirisë për të vendosur kontrollin mbi një pjesë të vendit.

“Ky është një konflikt me shumë pjesëmarrës. Unë nuk besoj se kjo do të zgjidhet me sukses, “tha ai.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close