Frank Sinatra neser do bëhej 100 !

Ishte i adhuruari i femrave,Miq i kishte bosët e mafisë,dhe kryetarët amerikan.Yll me përmasa planetare para Elvis preasly,dhe beatles….

sinatra

Ishte i lindur më 12 dhjetor 1915 në New Jersey në familje emigranësh italian.Kish filluar të merrej me muzikë mjaft heret ,s’pari në një grupë të vogël e ma vonë i pavarur.Shumë shpejt radhon sukseset duke bërë miliona fansa,gjithandej botës marë.Pastaj me lulëzimin e rockut ,ai pësoi në karierë e cila ndikoi që ai ti përkushtohej holywoodit.

Që nga ahere pa ndërore u mor me aktrim dhe këndim.Shiti më shumë se 250 milionë pllaka dhe luajti në gati 60 filma.Edhe ky si yjet tjerë gjatë gjithë jetes mbushi tabloidët e kohës me lajme për martesat e tij,për katra sa bëri,dhe për afera të shumta dashuriçkash,lidhjet me mafian si dhe dëshira për të pirë.Në hollywood ka një tregim se si ai është varrosur me një pako cigare dhe një shishe burbon.

Muzika e tij në të shumten ish inspiruar në dashuri,dhe jasht kohe.Me zërin e tij specifik edhe ma tutje kënaq adhuruesit e vjetër dhe fiton të rinj.
Vdiq më 14 maj 1998 në Las Vegas.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close