Speci djegës,dhe kamomili ruajn trurin

Një dietë e pasur me speca djegës, majdanoz, trumzë dhe kamomil përmirëson funksionin e trurit dhe përmirëson kujtesën dhe aftësinë e të mësuarit, zbuluan studiuesit .

2015-12-12--20-44-40

Këto bimë dhe erëza përmbajnë apigenin, një përbërës që ndihmon në formimin e neuroneve dhe forcon lidhjet në mes qelizave të trurit, vërtetohet nga studimi.

Shkencëtarët brazilianë thonë se apigenin, i cili i takon grupit të flavonoidëve, ka potencial për të kuruar sëmundje të tilla si skizofrenia, depresioni dhe Alzheimer.

Një studim i publikuar në revistën “Advances in Regenerative Biology” për herë të parë tregon efekte pozitive të drejtpërdrejta të apigenin mbi qelizat e njeriut. Analizat laboratorike kanë treguar se qelizat embrionale të njeriut trajtohen me këtë kompleks bëhen neurone pas 25 ditëve dhe krijojnë një lidhje të fortë të sofistikuar.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close